ßßß


Składniki:podwójna pierś z kurczakaszklanka płatków kukurydzianychokoło 40 g orzechów laskowych Helio Naturaduże jajkomąkasłodkiej papryki, ostrej papryki, czosnek w proszku, sól, pieprzWykonanie:Piersi oczyszczamy i dzielimy na filety. Oprószamy z każdej strony solą, chilli, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Wstawiamy do lodówki. W tym czasie płatki kukurydziane i orzechy kruszymy w blenderze. Jajko rozbijamy w głębokim talerzu, dodajemy do niego sól, pieprz, paprykę słodką oraz ostrą i mieszamy do połączenia się składników. Kawałki kurczaka obtaczamy kolejno w mące, jajku oraz w przygotowanej panierce kukurydziano- orzechowej. Kotlety smażymy na złoty kolor, z obu stron na mocno rozgrzanym oleju. Usmażone kotlety odsączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku.