ßßß

Składniki:250g makaronu pappardelle1 cebula300 g boczniakówmasło klarowane do smażenia300 g. łososia wędzonego na gorąco250 ml słodkiej śmietanki 30%2 żółtka1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej1 łyżeczka pieprzu cytrynowegosól ( opcjonalnie)Przygotowanie:Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu, odcedzić.Obraną cebulę pokroić w kostkę , oczyszczone boczniaki w paski.Na patelni rozgrzać masło klarowane zeszklić cebulę , dodać grzyby smażyć na rumiano.Do grzybów włożyć makaron oraz porwanego na małe kawałki łososia.Śmietanę połączyć z żółtkami, gałką muszkatołową i pieprzem cytrynowym.Sos wlać na patelnię delikatnie mieszając do momentu aż obklei wszystkie składniki. ( ew. doprawić solą )



Smacznego