Wykonanie
Delikatne, puszyste ciasto na podkładzie z kruchego ciasta, z
galaretką malinową i kremem
śmietanowym, pokryte delikatną, kruchutką
bezą. Ciasto wprost rozpływa się w ustach. Polecam wszystkim miłośnikom
malin i bez! Pyszne ciasto
malinowe powstało dzięki uprzejmości
marki Frisco,Helio oraz Stovit oraz Garneczki
Składniki na kruche ciasto:3
żółtka30 g
cukru pudrupół łyżeczki
proszku do pieczeniapół opakowania
cukru wanilinowego150 g
mąki pszennej100 g ziemnego
masłaSkładniki szybko zagniatamy aż powstanie jednolita i gładka masa, formujemy kulę, owijamy w folię i wkładamy do lodówki na ok. godzinę.Blachę o wymiarach 23 x 33 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto wyjmujemy z lodówki, rozwałkowujemy i przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Dziurkujemy widelcem.Pieczemy w 190 stopniach przez ok. 15 minut .
Galaretka z
malinami600 g
malin3
malinowe galaretki4 łyżki
konfitury Babuni z
malin3 szklanki wrzącej
wody3
malinowe galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wrzącej
wody. Studzimy, dodajemy
maliny. Odkładamy do lodówki, aby zgęstniała, Tężejącą
galaretkę wykładamy na ciasto. Wkładamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Wykładamy na upieczony spód.Składniki masy
mascarpone:500 ml
śmietanki kremówki250 g
serka mascarpone3 łyżki
cukru pudrunasionka z 1
laski waniliiPrzygotowanie masy serowej:Mocno schłodzoną
śmietankę i
serek mascarpone ubijamy na sztywno, dodając
cukru pudru, po czym gotową masę wykładamy na
galaretkę.Od dna formy odrysować prostokąt, który będzie potrzebny do pieczenia
bezy.Składniki
bezy:3
białka w temperaturze pokojowej150 g
cukru pudru lub drobnego do wypieków2 łyżeczki
mąki ziemniaczanej50 g
płatków migdałówPrzygotowanie
bezy:
Białka umieszczamy w dobrze wysuszonej misie miksera i ubijamy do momentu otrzymania sztywnej błyszczącej piany. Po łyżce dodajemy
cukier. Następnie dodajemy
mąkę ziemniaczaną i chwilę miksujemy. Piekarnik nastawiamy na 140 stopni C. Masę wykładamy na wcześniej odrysowany prostokąt. oprószamy
płatkami migdałów. Pieczemy około 1 godziny. Wystudzoną
bezę wykładamy na ciasto. Schładzamy w lodówce.
Najnowsza oferta sklepu Lidl już dostępna zapraszam!
Gazetka promocyjna Lidl od 24 lipca
Do wykonania ciasta wykorzystałam prostokątną tortownicę z przykrywką. Brytfanka będzie niezastąpiona dla każdego miłośnika wypieków. Idealna do pieczenia smacznych ciast. Produkt wykonany z wysokiej jakości.. Forma nadaje się do użycia w piekarniku, zamrażarce, lodówce. Gorąco zachęcam Was do zakupu takiej tortownicy. Ciasta z niej są po prostu wyśmienite i bardzo się wyróżniają. Wyjątkowo praktyczne w użytkowaniu, idealne do tworzenia smacznych i pięknie wyglądających wypieków! Ta tortownica jest niezastąpiona w kuchni! Tortownica kwadratowa z przykrywką z
serii Bake&Take z oferty firmy Kaiser. Bake&Take jest
serią form do pieczenia
marki Kaiser.
Seria charakteryzuje się właściwościami nieprzywierającymi. Posiada ponadto szczelną podstawę, dzięki
czemu ciasto nie wycieka z formy.
Seria Bake&Take doskonale nadaje się do transportowania wypieków dzięki wytrzymałej pokrywce. Produkt wykonany z blachy odpornej na odkształcenia, pokrytej specjalną nieprzywieralną powłoką, która równomiernie przewodzi ciepło. Dzięki temu wypieki są zawsze perfekcyjne.Wszystkie akcesoria do pieczenia i inne produkty w tym sklepie wykonane są z wysokiej jakości materiałów. Każdy, kto lubi piec i gotować na pewno zainteresuje się i znajdzie coś dla siebie. Produkty posłużą na co dzień, święta, urodziny jak i spotkania towarzyskie. Formy do pieczenia pozwolą na łatwe wyjmowanie gotowych
ciastek i ich dekorowanie będzie czystą przyjemnością. Wystarczy tak niewiele by zachwycić swoich
bliskich, którzy zagoszczą przy naszym
stole!Frisco.pl – supermarket online z pełnym asortymentem spożywczym i nie tylko. … W sklepie Frisco znajdziecie
między innymi produkt LIMITO
Łosoś Norweski wędzony na zimno – plastry. Ciesz się przyjemnymi zakupami online z firmą Frisco !źródło