ßßß
Masa serowa750g serka mascarpone400ml jogurtu greckiego400ml mleka zagęszczonego8 pełnych łyżek cukru pudru3 łyżeczki wanilii w płynie lub 2 cukry waniliowe9 łyżeczek żelatyny300g truskawekNa spód4 wafelki kokosowe w czekoladzie 48g każdyDo dekoracji2 wafelki kokosowe w czekoladzietruskawki50g czekolady mlecznej3 łyżki mlekaSposób przygotowania przepisuWafelki pokroić na mniejsze kawałki, wyłożyć do tortownicy o średnicy 26cm.Truskawki zmiksować blenderem.Do serka dodać cukier, wanilię, mleko zagęszczone i jogurt, wszystko miksować, aż masa zrobi się sztywna. Żelatynę rozpuścić w 1/2 szkl wrzącej wody, przestudzić, dodać do ubitej masy serowej cały czas miksując, dodać zmiksowane truskawki, delikatnie wymieszać tak aby powstał marmurek, masę wylać na wafelki.Deser wstawić do lodówki najlepiej na całą noc, następnego dnia udekorować pokrojonymi wafelkami, truskawkami i rozpuszczoną w kąpieli wodnej z dodatkiem mleka czekoladą.

Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab