Babka puchowa, jak sama nazwa wskazuje jest lekka jak puch, słodka, choć nie przesłodzona i bardzo smaczna. Ja osobiście zjadłam tylko jeden kawałek, ale pozostali konsumenci, którzy spałaszowali pozostałą część, bardzo babkę chwalili.6 jajek250 g masła2 niepełne szklanki cukru2 łyżeczki esencji z wanilii2 szklanki mąki ziemniaczanej lub skrobi kukurydzianej6 łyżek mąki pszennej2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia6 łyżek oleju1 łyżka octucukier puder do posypaniaPiekarnik nastawiamy na 170 st C, natłuszczamy i obsypujemy mąką formę do pieczenia babek.Masło ucieramy z cukrem, kolejno wbijamy jaja i dalej ucieramy. Dodajemy obie mąki i proszek do pieczenia. Dodajemy olej oraz ocet. Dokładnie mieszamy. Ciasto wlewamy do foremki i pieczemy ok 60 minut. Ciepłą babkę posypujemy cukrem pudrem