ßßß
SkładnikiTortownica – 26 cm2 szkl mąki1,5 szkl cukru250g masła lub margaryny6 jajek3 łyżeczki proszku do pieczenia3/4 szkl makuaromat migdałowyMasa250g masła250g serka philadelphia200g białej czekolady1/2 szkl cukru pudru50ml likieru amarettoDo nasączenia1/2 szkl przegotowanej chłodnej wody2 łyżeczki cukrukilka łyżek soku z cytryny – wszystkie składniki dokładnie wymieszaćkilka łyżek płatków migdałowychSposób przygotowaniaMasło utrzeć z cukrem do puszystości , ucierając wbijać po jednym jajku , dodać aromatMąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia i suchym makiem , wsypać do utartego tłuszczu , dokładnie wymieszaćGotowe ciasto przelać do tortownicy , piec około 40 minut w 175*C . Wystudzić , przekroić na dwa krążkiMasa: masło utrzeć z cukrem pudrem , dodać serek , roztopioną i wystudzona czekoladę , utrzeć , dodać likier ,Ciasto nasączyć ,na jeden blat wyłożyć większą część masy , przykryć drugim blatem , posmarować pozostałą masę , posypać uprażonymi na suchej patelni migdałami


Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab