Wykonanie

Uwielbiam przygotować sałatki, bardzo często się one pojawiają w mojej kuchni. Kocham wszystko co zielone. W zasadzie przydałaby mi się osobna lodówka pełna warzyw, które są zawsze obecne w mojej kuchni. Jak szykuje sobie posiłek do pracy to zazwyczaj są to sałatki czy surówki, wykorzystuje
zielone sałaty, różne jej rodzaje i dodaje ulubione składniki. Za każdym razem staram się, aby to było coś innego, lubię urozmaicać swoje dania. Moja rodzinka na szczęście także je uwielbia i zajadamy się zielonym niemal codziennie.Dwa dni temu dostałam torbę pełną kolorowych paczuszek z apetycznymi
sałatami od Fit&Easy, od razu zwróciłam uwagę na fajnie wyglądające, nowe opakowania mieszanek
sałat. Nazwy mieszanek nastrajają optymistycznie a przygotowanie z nich dania jest po prostu radością. Ja mam dla was dzisiaj weekendową propozycję na zieloną radość na talerzu. W zasadzie do
sałaty możecie dodać to co lubicie -
szynkę,
kurczaka,
pomidorki,
fetę czy inne warzywa, pasuje wszystko.Zapraszam :-)Składniki:- mieszanka
sałat - weekend od Fit&Easy- 1 duży upieczony lub ugotowany w skórce
burak- 3
jajka- 3 łyżki ugotowanej
ciecierzycy- 250 g
jogurtu naturalnego- 1 ząbek
czosnku-
sól,
pieprz- łyżka
koperkuWykonanie:Na dużym talerzu układamy mieszankę
sałat.
Buraka kroimy w kostkę i układamy na sałatach.
Jajka gotujemy i kroimy w ćwiartki, układamy na talerzu. Posypujemy
ciecierzycą. Przygotowujemy sos -
jogurt naturalny mieszamy z wyciśniętym ząbkiem
czosnku,
solą,
pieprzem oraz posiekanym
koperkiem. Polewamy sosem
sałatkę i podajemy.Smacznego.
