Tartę podałam do pieczonych mielonych z dipem z groszku :) Pasuje do niej również sałatka z rukoli, sera pleśniowego i orzechów włoskich.Lista zakupów na formę do tarty o średnicy 26 cm:1/2 kg ugotowanych buraków1/2 kg ugotowanych ziemniaków1 opakowanie fety (tj. 200 g)sól, pieprz2 jajka1 cebulamasło do wysmarowania formyszczypiorek do posypaniaBuraki zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Cebulę posiekać. Fetę pokruszyć, odłożyć 1 łyżkę do dekoracji.W dużej salaterce rozgnieść ziemniaki. Dodać buraki, cebulę i fetę. Wbić jajka, doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość bardzo dokładnie wymieszać lub wyrobić masę rękami.Formę wysmarować masłem. Wyłożyć masę. Piec ok. 35-40 min w 200 st. Przed podaniem posypać pokruszoną, pozostałą fetą i posiekanym szczypiorkiem.Smacznego :)