Wykonanie
« Placki
dyniowe z piekarnikaOpublikowano 27 września 2016 | Autor: KiCJuż pewnie nie za długo będziemy mogli cieszyć się świeżymi, pachnącymi
malinami i
borówkami, dlatego,
póki jeszcze sąpolecam smaczny i zdrowy deser z ich wykorzystaniem.


Składniki na 4 porcje:14 łyżeczek nasion chia (
szałwii hiszpańskiej)350
mleka kokosowego lub krowiego100 g świeżych
malin100 g świeżych
borówekWykonanie:Nasion chia przesypujemy do miseczki i zalewamy
mlekiem. Dokładnie mieszamy za pomocą trzepaczki. Naczynie z
puddingiem przykrywają folią spożywczą i wstawiamy na kilka godzin do lodówki, najlepiej na całą noc.Przed podaniem
pudding przekładamy do szklanek, na wierzch wrzucamy
maliny i
borówki.Smacznego!O mnieAniela ... szczęśliwa mama i żona, hobbystycznie blogerka ... z wykształcenia inżynier, co pewnie da się zauważyć, czytając moje wpisy. Są krótkie i zwięzłe ... moją pasją jest jednak gotowanie i fotografia, mniej piśmiennictwo ;-).Bloga w prezencie urodzinowym stworzył dla mnie mój Mąż, abym mogła dzielić się swoim zainteresowanie z innymi. Gotuję i piekę od niedawna, bo od narodzin starczej córki, a obecnie ma 4 latka. Przedtem to właśnie mój małżonek więcej udzielał się kulinarnie. Jednak od czasu zaistnienia „Kawy i czekolady” to się zmieniło, a blog rozrósł się w całkiem sporą ilość ciekawych przepisów zobrazowanych również na fotografiach mojego wykonania.Staram się gotować smacznie i przede wszystkim zdrowo, chociaż przyznam się, że jeśli chodzi o desery to jednak często grzeszą kalorycznością. Ale cóż począć po prostu uwielbiam
czekoladę,
bezy,
ciasta drożdżowe, kruche…i chyba wszystko, co słodkie :-). Rekompensuje te grzeszki zdrowymi
sałatkami, koktajlami warzywno-owocowymi i przemycaniem do deserów wartościowych
kasz i nasion.Zapraszam do odwiedzania moje strony, myślę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie.