Wykonanie
Coś na dobry początek weekendu? Zdecydowanie
kokosowy pudding z chia i
malin :) Propozycja zarówno na śniadanie jak i podwieczorek. Pyszny, szybki i prosty w przygotowaniu. O tym, że bardzo zdrowy już nie raz Wam
pisałam :) Jeśli chcecie możecie użyć
mleka krowiego, dla mnie tutaj najlepiej sprawdza się
kokosowe. Możecie także dodać troszkę
miodu do musu
malinowego (jeśli wolicie słodkie desery). Spróbujcie sami :)porcja dla dwóch osób

6łyżek nasion chia(ja swoją kupiłam TUTAJ)400ml
mleka kokosowego (lub innego roślinnego)400g
malinUszykuj dwie szklanki lub dwa słoiczki. Do każdego z nich wsyp po 3 łyżki nasion chia, zalej 200ml
mleka, wymieszaj dokładnie i odstaw na 1h. W tym czasie obierz i umyj
maliny, zmiksuj je tak aby powstał gładki mus.Następnie wymieszaj ponownie
pudding z chia, odstaw na kolejne 10 minut, a na koniec wyłóż na niego mus malinowy. Udekoruj świeżymi
malinami. Podawaj schłodzony.Smacznego :)
