Wykonanie

Moje ukochane nasionka chia, czasami się
śmieje, że się od nich uzależniłam. Jem je ciągle, są świetne na śniadanie czy do deserów, sałatek czy
chleba. Tym razem zrobiłam chia z
mleczkiem kokosowym i
malinami, deser obłędny w smaku. Możecie także zrobić taki deser z ulubionym
jogurtem, będzie pysznie - sprawdziłam.Zapraszam :-)Składniki:- puszka
mleczka kokosowego- 5 łyżek nasion chia (od Kłos-Pol)- 300 g
malinWykonanie:
Mleczko kokosowe wlewamy do miski, dodajemy nasiona chia i mieszamy widelcem albo trzepaczką. Przykrywamy i odstawiamy na 15 minut, następnie ponownie mieszamy widelcem. Nasionka powinny odstać przynajmniej dwie godziny, wtedy całe napęcznieją. Do pucharków nakładamy połowę
malin, przykrywamy je
puddingiem z chia i na wierzch układamy
maliny.

