Wykonanie
Proste, pyszne i szybkie do wykonania . Takie właśnie jest gniazdo ,
siedzi w nim wszystko co na śniadanie jest najlepsze , czyli ,
jajko ,
kiełbaska ,
ketchup i
ser . Nic więcej pisać o tym nie trzeba , chyba tylko to ,że oczywiście jest to ulubiona potrawa
śniadaniowa moich chłopaków . Co do tego dania są zgodni , a to już niemały sukces 😉
Składniki :4 czerstwe
bułki4
jajka4 plastry
kiełbasy szynkowej lub
szynki4 plastry,
żółtego seraketchupszczypiorek do dekoracjiodrobina
masłaZ
bułek ścinamy wierzch i wyjmujemy ręką miąższ , tak żeby utworzyć miseczkę na
jajo . Do każdej
bułki wstrzykujemy troszkę
ketchupu ( tyle ile lubimy ) , wbijamy
jajko , solimy , układamy pocięte w kwadraty plastry
wędliny .
Na koniec całość, nakrywamy plastrami
żółtego sera . Pomiędzy
bułki wrzucamy wiórki
masła . Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 170 C na około 7 minut ( wtedy mamy
jajka z lejącym
żółtkiem ) . Każde gniazdo , dekorujemy
szczypiorkiem i podajemy na gorąco . Smacznego 😉