Wykonanie
Składniki :1/3 szklanki czarnego
ryżuszklanka
pomidorków koktajlowych, głównie żółtychmała garść
rukoli1/2 szklanki
kukurydzy, u mnie świeża gotowana w kolbie1
brzoskwinia1/2
cebuli, najlepiej czerwona
Sos:sok z 1/2
cytryny, łyżeczka
miodu, 2 łyżki
oliwy- wymieszać.Kilka listków
mięty do posypania.
Przygotowanie :
Ryż namoczyć na ok. 30 min. w zimnej wodzie, ugotować w szklance posolonej
wody, do momentu al dente, odcedzić i przepłukać zimną
wodąPomidorki pokroić na pół,
kukurydzę osączyć, jeśli z puszkiUmytą
rukolę rozdrobnić,
brzoskwinię pokroić na kawałki
Cebulę pokroić w kostkę, składniki połączyć, wymieszać, polać sosem, wymieszaćPosypać listkami
mięty.