Wykonanie


Piękna kolorystycznie kompozycja :)Dla 4 osób:1
ogóreksól5 łyżek kremówkiwasabi w paście1 i 0,5
limonki1 pęczek
szczypiorkupo 250 g surowego
wędzonego łososia2
szalotkicukier,
pieprz,
kolendra,
oliwaOgorek umyc, przekroić wzdłuż, wyciąć pestki i drobno pokroić. 2 lyżki kremowki wymiesząć z 1/2 łyżki wasabi. Dodac do pokrojonego
ogórka, doprawić do smaku
solą ,
pieprzem i
cukrem.Jedną
limonkę spażyć i otrzeć skórkę a sok wycisnąc.
Szczypiorek opłukać , osuszyć i posiekać . 1/3 wymieszać z pozostałą kremówką oraz
sokiem i skórką z 1
limonki. Doprawić do smaku
pieprzem i
solą.Filet z surowego
łososia umyc i osuszyć, Posiekac na drobno, podobnie postąpic z
wędzonym łossiem i połączyć oba rodzaje
łososia. Tatar skropic
sokiem z pozostałej połówki
limonki. Wymieszać z drobno posiekaną
szalotką oraz pozostałym
szczypiorkiem. Dodac kilka posiekanych listków
kolendry i łyżkę
oliwy. Doprawieć do smaku
sola i pierzem. Rozłozyć na talerzykach, podawać z dipami.Przepis z:" 101 przepisow Świata kobiety", tom 56