ßßß Cookit - przepis na Tatar z łososia z awokado i świeżą kolendrą

Tatar z łososia z awokado i świeżą kolendrą

nazwa

Wykonanie

Polecam przystawkę z łososia świeżego i wędzonego w postaci tatara w przyjaznej kompozycji z awokado, pachnącej limonki oraz aromatycznej kolendry.
Zapraszam
Składniki:
150 g świeżego łososia
100 g wędzonego łososia
1 awokado
1 szalotka (2 małe)
1 garść świeżej kolendry
1 limonka
2 łyżki oliwy (Extra Vergine)
2 szczypty soli morskiej
1 szczypta pieprzu
Wykonanie:
Umyty łosoś, osuszony, bez skóry i bez ości pokroić w drobną kostkę, umieścić w misce. Dorzucic pokrojony łosoś wędzony, awokado, pokrojoną drobno szalotkę, posiekaną kolendrę, przyprawić, skropić sokiem z limonki i oliwą.
Gotowe.
Smacznego.
Źródło:http://wino-francja-kuchnia.blogspot.com/2013/10/tatar-z-ososia-z-awokado-i-swieza.html