ßßß
(1 omlet)2 JAJKAJOGURT NATURALNY (3-4 łyżki)ORZECHY NERKOWCA (1-2 łyżki)PŁYNNY MIÓD (1-2 łyżki)SÓLOLIWA Z OLIWEKOrzechy siekamy, wrzucamy na rozgrzaną (najlepiej teflonową, nieprzywierającą) patelnię i prażymy 1-2 minuty aż lekko się zrumienią. Jajka wbijamy do naczynka, dodajemy szczyptę soli i roztrzepujemy dokładnie widelcem. Uprażone nerkowce zdejmujemy z patelni i wylewamy na nią nieco oliwy i jajeczną masę, rozprowadzamy dokładnie i smażymy na średnim ogniu* aż jajko z wierzchu się zetnie (tak jak tu: klik!) . NIE PRZEWRACAMY! Usmażony omlet przekładamy na talerz, polewamy jogurtem, miodem i posypujemy uprażonymi orzeszkami. Zwijamy na pół. Gotowe!
błyskawiczny puszysty omlet z bananem
fit pankejki bananowo-twarożkowe
najlepsze i najprostsze pankejki we wszechświecie
omletonaleśnik z czereśniami i waniliowym serkiem