Wykonanie

(1 omlet)2
JAJKAJOGURT NATURALNY (3-4 łyżki)
ORZECHY NERKOWCA (1-2 łyżki)PŁYNNY
MIÓD (1-2 łyżki)
SÓLOLIWA Z OLIWEKOrzechy siekamy, wrzucamy na rozgrzaną (najlepiej teflonową, nieprzywierającą) patelnię i prażymy 1-2 minuty aż lekko się zrumienią.
Jajka wbijamy do naczynka, dodajemy szczyptę
soli i roztrzepujemy dokładnie widelcem. Uprażone
nerkowce zdejmujemy z patelni i wylewamy na nią nieco
oliwy i jajeczną masę, rozprowadzamy dokładnie i smażymy na średnim ogniu* aż
jajko z wierzchu się zetnie (tak jak tu: klik!) . NIE PRZEWRACAMY! Usmażony omlet przekładamy na talerz, polewamy
jogurtem,
miodem i posypujemy uprażonymi orzeszkami. Zwijamy na pół. Gotowe!

błyskawiczny puszysty omlet z
bananem
fit pankejki
bananowo-
twarożkowe
najlepsze i najprostsze pankejki we wszechświecie

omletonaleśnik z
czereśniami i
waniliowym serkiem