ßßß
Składniki :1 średniej wielkości seler korzeniowy2 duże marchewki5 ogórków małosolnych5 jajek1/2 małej cebulki1 płaska łyżeczka cukrusól , pieprz do smaku1 czubata łyżka gęstego majonezu1 łyżeczka ostrej musztardy np. angielskiej
Selera i marchew , gotujemy w łupince ,studzimy , obieramy i kroimy w drobną kosteczkę . Jajka gotujemy na twardo , studzimy , obieramy i także kroimy w kostkę . Cebulkę – surową , siekamy drobniutko jak tylko się da i dokładamy do reszty składników . Ogórki kroimy w kostkę i zostawiamy na sitku na 20 minut do odcieknięcia , po czym dodajemy do pozostałych warzyw . Wsypujemy cukier , doprawiamy solą , musztardą i majonezem , mieszamy . Sałatkę , warto odstawić na godzinkę do lodówki ,żeby dobrze się „przegryzła ” . Smacznego 😉