ßßß
Składniki:Biskwity:2 jajka2 łyżki cukru kryształu2 łyżki mąki pszennej1 szczypta soliKrem:200ml. schłodzonej , słodkiej śmietanki 36%2 łyżki cukru pudru250g. sera mascarponeDodatkowo:6 dużych truskawek2 brzoskwiniegarść czerwonej porzeczki


Przygotowanie:Biskwity: Białka oddzielamy od żółtek , ubijamy ze szczyptą solą na sztywną pianę.Stopniowo dodajemy cukier oraz po jednym żółtku.Miksujemy na wolnych obrotach do połączenia się składników.Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy 4 porcję ciasta tworząc łyżką kółka o podobnej wielkości ( możemy także wyłożyć 8 porcji tworząc malutkie biszkopciki)Omleciki pieczemy 8-10 min w piekarniku nagrzanym do 180 st.(nie mogą się zrumienić inaczej będą za twarde i popękają przy składaniu)Gorące wyjmujmy natychmiast z piekarnika , podważamy szpatułką , składamy na pół.Pozostawiamy do całkowitego wystudzenia.Krem mascarpone: Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem , dodajemy mascarpone , miksujemy do połączenia się składników.Owoce myjmy ,osuszamy.Z truskawek usuwamy szypułki , kroimy w plasterki , z brzoskwini usuwamy pestki , kroimy w kostkę.Krem mascarpone umieszczamy w szprycy lub rękawie cukierniczym , napełniamy nim zimne biszkopciki.Na kremie umieszczamy plasterki truskawek.Dekorujemy kawałkami brzoskwiń oraz czerwoną porzeczką.

Smacznego