ßßß
SkładnikiGłówka sałaty5 jajek przepiórczych150g sera fetaogórek zielony15 oliwekpęczek koperkuSos3 łyżki oleju z bazylią i czosnkiem1-2 łyżki soku z cytryny1 ząbek czosnkusól , pieprz , szczypta cukru1-2 łyżki przegotowanej wodySposób przygotowaniaJajka ugotować na twardo ( około 4 minuty ) Liście sałaty dokładnie opłukać , osuszyć i porwać na mniejsze kawałki , ogórka umyć pokroić w plasterki , fetę pokroić w kostkę , oliwki przekroić na pół , koperek opłukać , posiekać , dodać ugotowane i pokrojone w połówki jajka ,wszystko razem wymieszaćSkładniki sosu dokładnie zmieszać , dodać przeciśnięty przez praskę czosnek . Przed podaniem gotowym sosem polać sałatkę



Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab