Wykonanie
HomeSałatki12cze
Sałatka wiosenna z przepiórczymi
jajkamiLoading...0 KomentarzyLekka, smaczna, szybka w przygotowaniu
sałatka wiosenna.

SkładnikiGłówka
sałaty5
jajek przepiórczych150g
sera fetaogórek zielony15
oliwekpęczek
koperkuSos3 łyżki
oleju z
bazylią i
czosnkiem1-2 łyżki
soku z cytryny1 ząbek
czosnkusól ,
pieprz , szczypta
cukru1-2 łyżki przegotowanej
wodySposób przygotowania
Jajka ugotować na twardo ( około 4 minuty ) Liście
sałaty dokładnie opłukać , osuszyć i porwać na mniejsze kawałki ,
ogórka umyć pokroić w plasterki ,
fetę pokroić w kostkę ,
oliwki przekroić na pół ,
koperek opłukać , posiekać , dodać ugotowane i pokrojone w połówki
jajka ,wszystko razem wymieszaćSkładniki sosu dokładnie zmieszać , dodać przeciśnięty przez praskę
czosnek . Przed podaniem gotowym sosem polać
sałatkę




Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab