Przepyszna , soczysta i ekspresowa w przygotowaniu surówka z młodej kapusty , ziół i kaparów. Jej zielony kolor zachęca do jedzenia.Cieszy nie tylko oko ale i podniebienie.Składniki:1 mała główka młodej kapusty1/2 pęczka kopru1/2 pęczka grubego szczypiorku1 cebulkadymka4 łyżeczki kaparów z zalewyDressing:1 łyżka oleju rzepakowego1 łyżka soku z cytryny1/2 łyżeczki cukru pudru1/2 łyżeczki pieprzusólPrzygotowanie:Warzywa oraz zioła myjemy , suszymy. Kapustę kroimy najpierw w cienie paski a następnie w kostkę. Koper, szczypior oraz dymkę siekamy. Kapary odsączamy z zalewy.Składniki na dressing łączymy. W misce/salaterce mieszamy wszystkie składniki razem , odstawiamy na 20-30 min do przegryzienia.www.alma24.plSmacznego