ßßß Cookit - przepis na Surówka z młodej kapusty i rzodkiewki z olejem rzepakowym

Surówka z młodej kapusty i rzodkiewki z olejem rzepakowym

nazwa

Wykonanie

Lubię takie proste surówki..a oprócz tego, że są proste to i smaczne.. Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego jest często używany w mojej kuchni..olej rzepakowy idealnie nadaje się do surówek..
½ niedużej główki młodej kapusty
szczypiorek
kilka rzodkiewek
sól, pieprz
sok z cytryny
1 -2 łyżki oleju rzepakowego
Kapustę oczyścić i poszatkować.Rzodkiewki i szczypiorek pokroić i dodać do kapusty.Dodać sok z cytryny, sól pieprz. Wszystko wymieszać a na końcu dodać olej i ponownie wymieszać.
Źródło:http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2014/06/surowka-z-modej-kapusty-i-rzodkiewki-z.html