Wykonanie
Są takie dni, że sama nie wiem na co mam ochotę do jedzenia i liczę na siłę sprawczą w postaci jakiegoś zewnętrznego bodźca:)Będąc ostatnio na zakupach "rzucił mi się w oczy" gotowy
serek twarogowy z
rzodkiewką. Ze względu na dostęp do żywej
rzodkiewki, podjęłam decyzję o przygotowaniu własnej wersji
serka zamiast nabywania tego gotowego - sklepowego.Jak już zapewne wiecie, kwestia śniadań w ciągu tzw. tygodnia (czytaj dni roboczych) jest w moim przypadku tematem dość drażliwym, ze względu na barierę psychiczną przed zbyt wczesnym wstawaniem.No nic nie poradzę na to, że minuty snu wykorzystuję do maksimum.Nie przejdzie mi w czwartek rano przez myśl jajecznica czy omlet, a o gotowanej
kiełbasce już nawet nie wspomnę.Jedyna opcja na urozmaicenie śniadania to przygotowanie czegoś dzień wcześniej - nawet jeśli zajmuje to 5 minut (tak jak w tym przypadku).
Do wszystkich leniwców (takich jak ja) - wszystko czego potrzebujecie, by przyrządzić super wakacyjny
serek do kanapek to:
serek homogenizowany (1 opakowanie ok. 200g)5 dużych
rzodkiewek4 źdźbła
szczypiorkusólpieprzRzodkiewkę myjemy i kroimy w drobną kostkę. W misce mieszamy
serek homogenizowany z pokrojoną
rzodkiewką. Doprawiamy
solą i
pieprzem do smaku. Posypujemy
szczypiorkiem.Proste jak pocisk lecący po paraboli (stary cytat z pewnego polityka) - żeby nie było;)
Mhhhmmmm mniam. Chwila z taką kanapką - bezcenne.