ßßß Cookit - przepis na Kapustę, cebulę i szczypior szatkujemy.

Kapustę, cebulę i szczypior szatkujemy.

nazwa

Wykonanie

Składniki
Młoda kapusta - 1 główka
Cebula dymka - 2 szt
Smalec - 1 łyżka
Koper - 0,5 pęczka
Kwasek cytrynowy - szczypta
Sól i pieprz - do smaku
Sposób przygotowania
Całość przekładamy do dużego garnka, zalewamy wodą, dodajemy łyżkę smalcu (można go zastąpić zwykłym olejem), sól i pieprz do smaku.
Dusimy pod przykryciem przez ok 10 - 15 min. Na koniec gotowania dodajemy posiekany koper i kwasek cytrynowy, ponieważ utrzymuje kruchość kapusty. Tak przygotowana kapusta nie jest zabielana mąką przez co jest lżejsza i lepsza w smaku. Doskonała do mięs.
SMACZNEGO!
Źródło:http://trochesmaku.pl/duszona-mloda-kapusta