Wykonanie
Dzisiaj spędzam leniwą niedzielę, tak jakoś nie mam ochoty wcześnie wstawać. Mój mąż przygotował dzisiaj śniadanie i podał mi go do łóżka z
kubkiem pysznej
kawy, oj uwielbiam takie poranki. Śniadanie rewelacyjne, pełne smaków i aromatów. Mąż zrobił
kiełbaskę z patelni z karmelizowaną
cebulą, mniam pycha.
Cebula dosłownie rozpływała się w ustach a
kiełbasa była dobrze wytopiona jak z grilla. Tym razem to moja druga połówka testowała
olej z pestek
winogron, który otrzymałam dzięki uprzejmości firmy Oleofarm .
Olej z pestek
winogron jest produkowany z nasion
winogron dojrzewających, stosowany jest do smażenia jak i do sałatek.Zapraszam na śniadanie :-)Składniki:- 2 sztuki dobrej
kiełbasy - u mnie polska pieczona- 4
cebule- 1 łyżka
oleju z pestek
winogron Oleofarm- 1 łyżeczka
miodu- 1 łyżka
sosu sojowegoWykonanie:
Kiełbasę kroimy na pół i jeszcze raz na pół, nacinamy i wytapiamy wolno na patelni, aż się zarumieni. Odkładamy na talerz. Patelnię czyścimy.Na suchą patelnię wlewamy
olej z pestek
winogron,
cebulę kroimy w piórka i wrzucamy na patelnię, dusimy pod przykryciem. W połowie duszenia dodajemy
miód i
sos sojowy, dalej dusimy aż
cebula zrobi się miękka i się ładnie skarmelizuje.Na talerz wykładamy
kiełbase, kładziemy
cebulę, podajemy z
chlebem. Porcja na trzy osoby.Smacznego :-)