Wykonanie
Dzisiaj zapraszam Was na danie przygotowane przez mojego
męża. Ja dzisiaj szalałam przy sprzątaniu, nadrabianiu zaległości i tysiąca innych rzeczy i nawet nie wiem, kiedy zrobiła się
pora obiadowa. A tu obiadu nie ma. No cóż, myślę sobie kanapkę też możemy zjeść, świat się nie zawali. No to tak sobie
siedzę i prasuje a tu wchodzi moja druga połowa z talerzami i zaprasza mnie na obiad. No proszę a jednak będzie obiad.
Kiełbasa z
cebulą, długo pieczona na małym ogniu, wytapiana i aromatyzowana
miodem i odrobiną
sosu sojowego. Po prostu bajka.Zapraszam :-)Składniki:- 2
kiełbasy wędzone- 2
cebule- 1 łyżeczka
miodu- 1 łyżeczka
sosu sojowegoWykonanie:
Kiełbasę kroimy w grubsze plastry i układamy na patelni grilowej, dodajemy pokrojone
cebule i dusimy pod przykryciem kilka minut. Następnie dodajemy
miód i
sos sojowy. Wszystko wolno pieczemy na patelni na małym ogniu, aż
cebula zrobi się miękka a
kiełbasa wytopi i się zarumieni. Podajemy z
chlebem i
musztardą. Taka
kiełbasa smakuje jakby była zrobiona na grillu.