Wykonanie
To dopiero pomysł na super pyszny obiad! Na początku myślałam, że udka mi się nie zarumienią, ale w końcowej fazie pieczenia zarumieniły się na piękny
miodowy kolor.

Składniki:4-6 niedużych udek8 łyżek
sosu sojowego2 łyżki
miodu1 łyżka
octupół
cebuli1-2 ząbki
czosnku1 łyżeczka mielonego
imbiruSposób przygotowania:1. Wymieszać posiekaną
cebulę,
czosnek,
sos sojowy,
miód,
imbir i
ocet. Z udek ściągnąć skórę. Udka włożyć do marynaty na kilka godzin.2. Całość zapiekać w naczyniu żaroodpornym i przykryć folią. Piec w 200 st. C przez 1 , 5 godziny. Pod koniec pieczenia odsłonić udka, by się przyrumieniły.

Smacznego :)Źródło: Kwestia smaku