Składniki :4-5 ziemniaki średniej wielkości4 płaty śledzia z zalewy solnej2-3 jajkaSól oraz pieprz1 łyżeczka suszonego koperku5-6 ogórków kiszonychSos:1,5 łyżki majonezu1 mały jogurt naturalny2 łyżeczki musztardy (użyłem sarepskiej)Przygotowanie:Ziemniaki w koszulkach gotujemy w osolonej wodzie, aż będą miękkie (około godziny). Należy sprawdzać, nie wolno doprowadzić by ziemniaki się rozgotowały. Śledzie namaczamy w wodzie około 5h, zależy nam, aby śledzie nie były mocno słone. Jajka gotujemy na twardo. Gdy ziemniaki są ugotowane, po przestygnięciu obieramy je i kroimy w kostkę tak jak na sałatkę. Jajko również w kostkę. Śledzie osuszamy, i kroimy na kawałki dowolnej wielkości. Ogórki ścieramy na tarce (duże oczko) i odciskamy z nich nadmiar wody. Do całości dodajemy majonez, jogurt, musztardę oraz koperek i całość dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku. Smacznego!