ßßß
Składniki:– 70 dag łopatki wieprzowej;– 0,5 kg pieczarek;– 3 ogórki konserwowe;– 1 czerwona papryka;– mała łyżeczka mąki;– 1 duża cebula;– 3/4 małego słoika koncentratu pomidorowego;– 1 łyżka ostrej musztardy;– 1 mała śmietana 12%;– sól, pieprz, mielona słodka papryka, mielona ostra papryka;Wykonanie:Mięso pokroić w kawałki, podsmażyć. Zalać gorącą wodą do przykrycia mięsa. Dusić, aż mięso zmięknie.Pieczarki, paprykę i cebulę pokroić, podsmażyć i dodać z obranymi i pokrojonymi w kostkę ogórkami do mięsa.Mąkę rozrobić w niedużej ilości zimnej wody i dodać do garnka. Dodać musztardę, koncentrat pomidorowy, w razie potrzeby dodać wrzącej wody. Doprawić solą, pieprzem i paprykami do smaku.Zaprawić śmietaną.Smacznego