Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Krem z
buraczkówSernik na spodzie kruchym »Niby nic takiego, a jednak??? Pierogi są i zawsze będą moim rarytasem. Po prostu je uwielbiam.Najbardziej z
mięsem a
potem twarożek ze
szpinakiem.Moje ulubione.Składniki na ciasto :
mąka pszenna typ 500 2 szklanki
jajko 2 szt
masło 2 łyżeczki
sól -1 szczyptagorąca
woda 2/3 szklanki
curry 1 łyżeczka ( naturalny koncentrat dobrego smaku) PROECOKrok 1
Mąkę przesiałam,wsypałam do miski,dodałam
sól,wbiłam
jaja i wlałam gorącą
wodę lecz nie wrzątek.Zmiksowałam ciasto( konsystencja jest bardzo delikatna i elastyczna i łatwa do wałkowania. Ciasto bez problemu da się rozwałkować.Po wyrobieniu ciasta dzielę ja na 4 części i wałkuje,wycinam szklanką kółka.Krok 2
Łopatkę umyłam,osuszyłam i zmieliłam, dodałam
jajo,
pieprz ziołowy i
sól. Starłam
czosnek i dodałam do
mięsa. Na koniec dodałam 1 łyżeczkę
curry.Wyrobiony farsz zostawiam na godzinę w lodówce ( zakrywam folią spożywczą by zapachy nie wychodziły z miski)Krok 3Nakładamy farsz ( ręką formujemy kuleczkę)i składamy pierożka,widelcem pomagam sobie skleić pierożka.Gotujemy w osolonej wodzie z odrobiną
oleju.Kiedy pierożki wypłyną na wierzch wiadomo , że są już dobre.Krok 4
Kiełbasę kroje drobno i smażę, polewam ugotowane pierożki.
sobota, 30 kwietnia 2016, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter