Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Zupa z czerwonych
buraczkówRogaliki na
śmietanie »Na dziś wam zaprezentuję bułeczki na śniadanie, miękkie, lekko chrupiące i smakowite .Składniki :
mąka pszenna typ 500 Kłos - Pol 300 g1 opakowanie (8 g)
drożdży babuni1 łyżeczka
soli1 łyżeczka
cukru1 łyżka
oleju200 ml letniej
wodyWykonanie:Najprostsze na świecie wykonanie
bułek. Do misy wsypujemy odmierzoną i przesianą
mąkę, wsypujemy
drożdże instant,
cukier,
sól. Składniki mieszamy do połączenia, wlewamy
wodę letnią i
olej . Mikserem wyrabiamy ciasto koło 5 minut . Kiedy ciasto odchodzi od ścianek, wiemy, że to jest właściwa konsystencja. Przykrywamy naszą miskę ścierką i zostawiamy do wyrośnięcia na 1-2 godziny. Ciasto potroiło swoją objętość. Przekładamy teraz ciasto na oproszoną
mąką stolnice silikonową, wyrabiamy ciasto, dzielimy je na 8 części, z każdej części formujemy kulę, kładziemy na blaszkę wyłożoną papierem od pieczenia, zostawiamy do wyrośnięcia na 30 minut. Smarujemy
bułki jajem i popsujemy łuskanym
słonecznikiem. Pieczemy 20-25 minut w 170 stopniach. Bułeczki wychodzą rewelacyjne i pięknie wyrośnięte.
czwartek, 19 listopada 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter