Wykonanie

Czas przygotowania: 1 , 5 hPorcja dla 2 osóbKoszt przygotowania: 23 , 00 złSKŁADNIKI:300 g świeżego fileta z
łososia ( 2 filety)1
por4
marchewki1
seler3
pietruszki (korzeń)3
buraki2 łyżki
oliwy z oliwek1 łyżeczka
rozmarynu2 łyżeczki
papryki słodkiejsól,
pieprzPRZYGOTOWANIE warzyw:Warzywa (
marchewka,
burak,
seler,
pietruszka) myjemy, obieramy i osuszamy. Warzywa kroimy na 0,5 cm kawałki, przekładamy do miski i wlewamy
oliwę. Doprawiamy
rozmarynem,
papryką,
solą i
pieprzem. Warzywa mieszamy w
oliwie z
przyprawami i wykładamy na blaszkę. Pieczemy w temp. 180' C przez 60 min.PRZYGOTOWANIE
łososia:
Pora myjemy, drobno siekamy i rozkładamy na blaszce. Skrapiamy
oliwą, doprawiamy
solą i
pieprzem.Filety z
łososia myjemy, osuszamy, doprawiamy
solą i
pieprzem. Filety układamy na posiekanym
porze i pieczemy w temp. 180' C przez 12-15 min.Na pierzynce z
pora układamy filet z
łososia. Obok upieczone warzywa. Jako dekoracja możemy użyć bardzo cienko pokrojonej w plasterki
rzodkiewki. Smacznego.