Wykonanie

Jednogarnkowe danie we francuskim stylu -
kurczak z
boczkiem,
groszkiem i
sałatą rzymską. Delik at ne, al e bard zo smakowite. To idealna propo zycja na obiad w tygodniu, prosta w przygoto waniu, a zaraze m świ eża i nietypowa za sprawą dodatku
sałaty rzymskie j.
Kurczak z
boczkiem,
sałatą rzymską i
groszkiem- 50g
boczku- 500g
mięsa z
udek kurczaka- 2 ząbki
czosnku- 200ml
bulionu lub
wody- 250g mrożonego
groszku- 1 mini
sałat a rzymsk a- 3 łyżki
śmietany kremówki-
sól,
pieprz1)Pokrojony w kost kę
bocz ek pod smażyć i zdjąć z patelni.2) Dodać pok rojone na pół
mięso z
udek kurczaka i smażyć przez 4 minuty.3) Dodać wyciśnięty
czosnek, pod smażyć, wla ć
bulion i dodać z
powr otem
boczek.4) Goto wać przez 15 minut z uchyloną p o
krywką .5) Dodać grosze k, gotować 3 minuty i dodać mini
sałat ę rzymską podartą na duże
kawa łki.6) Gotować przez 2 minuty, dopra wić do smaku, zdjąć z ognia, wlać kremówkę i wymieszać.Przepis stąd .Czas przygotowania : 40 minutLiczba porcji: 2Kaloryczno ść jednej porcji : 600 kcal