ßßß Cookit - przepis na Kurczak z boczkiem, sałatą rzymską i groszkiem

Kurczak z boczkiem, sałatą rzymską i groszkiem

nazwa

Wykonanie

Jednogarnkowe danie we francuskim stylu - kurczak z boczkiem, groszkiem i sałatą rzymską. Delik at ne, al e bard zo smakowite. To idealna propo zycja na obiad w tygodniu, prosta w przygoto waniu, a zaraze m świ eża i nietypowa za sprawą dodatku sałaty rzymskie j.
Kurczak z boczkiem,
sałatą rzymską i groszkiem
- 50g boczku
- 500g mięsa z udek kurczaka
- 2 ząbki czosnku
- 200ml bulionu lub wody
- 250g mrożonego groszku
- 1 mini sałat a rzymsk a
- 3 łyżki śmietany kremówki
- sól, pieprz
1)Pokrojony w kost kę bocz ek pod smażyć i zdjąć z patelni.
2) Dodać pok rojone na pół mięso z udek kurczaka i smażyć przez 4 minuty.
3) Dodać wyciśnięty czosnek, pod smażyć, wla ć bulion i dodać z powr otem boczek.
4) Goto wać przez 15 minut z uchyloną p o krywką .
5) Dodać grosze k, gotować 3 minuty i dodać mini sałat ę rzymską podartą na duże kawa łki.
6) Gotować przez 2 minuty, dopra wić do smaku, zdjąć z ognia, wlać kremówkę i wymieszać.
Przepis stąd .
Czas przygotowania : 40 minut
Liczba porcji: 2
Kaloryczno ść jednej porcji : 600 kcal
Źródło:http://incookingwetrust.blogspot.com/2016/04/kurczak-z-boczkiem-saata-rzymska-i.html