Wykonanie
Ten kto
śledzi nasz funpage na Facebooku lub Instagramie, wie że od pewnego czasu staramy się jeść bardziej zdrowo. Zwiększyłyśmy ilość warzyw i
kasz w naszej diecie, zdecydowanie wyeliminowałyśmy
cukry. Przeszłyśmy na „brązowe” wersje żywności, czyli ciemny
chleb, pełnoziarnisty
makaron i
ryż. Mimo, że wiele zdrowszych odpowiedników jest już bez problemu dostępna w większości sklepów to nadal mamy problemy by dostać wszystko to co chcemy. Pełnoziarnisty
makaron z orkiszem,
ksylitol, czy
olej kokosowy są produktami deficytowymi w naszych spożywczakach, a nawet jeśli są to cena nie jest bynajmniej satysfakcjonująca. Wtedy na pomoc przychodzą sklepy internetowe. Jednym z naszych ulubionych jest frisco.pl. Sklep ma bogatą ofertę produktów w bardzo rozsądnych cenach. Ponadto dowozi wszystko do domu, czyli odpada opcja dźwigania ciężkich
toreb. Dodatkowym plusem jest możliwość zrobienia zakupów w domu przy komputerze o dowolnej godzinie bez włóczenia się z dwójką rozrabiaków po marketach :) Szczerze polecamy!

Czas przygotowania: 15 minutIlość porcji: 4Składniki:
Makaron pełnoziarnisty wstążki dla 4 osóbOk 150g wędzonego
pstrąga łososiowego (można użyć
wędzonego łososia)Dwie małe garści
szpinaku3 łyżki
serka kremowego (jeśli nie zależy nam na niskokaloryczności dania można zastąpić
mascarpone)Odrobina
olejuCytrynaPrzyprawy: świeżo mielony
pieprzMakaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Przy odcedzaniu warto zostawić około ½ szklanki. W
między czasie rozgrzewamy patelnie z odrobiną
oleju.
Rybę kroimy w małą kosteczkę i podsmażamy na patelni.
Szpinak myjemy, odrywamy ogonek liściowy i siekamy. Dodajemy do
ryby. Smażymy aż zwiędnie. Następnie dodajemy
serek i nieco
wody zostawionej po gotowaniu
makaronu. Chwilkę podsmażamy.
Makaron przerzucamy do garnka w którym był gotowany, dodajemy sos i nieco
pieprzu. Całość mieszamy. Jeśli
sos jest zbyt gęsty dodajemy jeszcze nieco
wody. Podajemy na ciepło z cząstką
cytryny. Smacznego.








Post powstał przy współpracy ze sklepem www.frisco.pl