Wykonanie
Ile rodzajów past kanapkowych robicie w domu? Na pewno jajeczną? Z wędzonej makreli?
Twarożek z dodatkami? A zastanawialiście się kiedyś, co można wyczarować oprócz tych najbardziej popularnych?Proponuję dziś łatwą, wspaniałą pastę z
tuńczyka i
zielonego groszku, wzbogaconą
twarożkiem i
szczypiorkiem.



Składniki :mała puszka
zielonego groszkumała puszka
tuńczyka (może być zarówno w
oleju, jak i w sosie własnym)1 łyżka
serka typu Bieluch
sól,
pieprz do smakuposiekany
szczypiorekPrzygotowanie :Odcedzam
groszek (dokładnie) i
tuńczyka (niezbyt dokładnie), przekładam je do miseczki. O ile
tuńczyk był w sosie własnym, dodaję odrobinę
oleju i duszę wszystko widelcem lub łyżką na jednolitą masę. Dodaję
serek, mieszam, doprawiam
solą i
pieprzem, można też dodać
szczypiorek.