ßßß Cookit - przepis na Pasta kanapkowa z tuńczykiem i zielonym groszkiem

Pasta kanapkowa z tuńczykiem i zielonym groszkiem

nazwa

Wykonanie

Ile rodzajów past kanapkowych robicie w domu? Na pewno jajeczną? Z wędzonej makreli? Twarożek z dodatkami? A zastanawialiście się kiedyś, co można wyczarować oprócz tych najbardziej popularnych?
Proponuję dziś łatwą, wspaniałą pastę z tuńczyka i zielonego groszku, wzbogaconą twarożkiem i szczypiorkiem.
Składniki :
mała puszka zielonego groszku
mała puszka tuńczyka (może być zarówno w oleju, jak i w sosie własnym)
1 łyżka serka typu Bieluch
sól, pieprz do smaku
posiekany szczypiorek
Przygotowanie :
Odcedzam groszek (dokładnie) i tuńczyka (niezbyt dokładnie), przekładam je do miseczki. O ile tuńczyk był w sosie własnym, dodaję odrobinę oleju i duszę wszystko widelcem lub łyżką na jednolitą masę. Dodaję serek, mieszam, doprawiam solą i pieprzem, można też dodać szczypiorek.
Źródło:http://sio-smutki.blogspot.com/2016/04/pasta-kanapkowa-z-tunczykiem-i-zielonym.html