Z OCTEM BALSAMICZNYMTo sałatkarodem z Włoch. Dosłownie. Przepis na nią przywiozła Moja Kuzynka Ania z Turynu, gdzie swego czasu pracowała. Ponoć bardzo popularna w tamtym regionie. Mnie zachwyciła kilka lat temu. Kiedy i ja pojechałam do Włoch przywiozłam sobie oryginalny włoski ocet balsamiczny - sekret tej sałatki. I odtąd pojawia się u mnie co raz. Zwłaszcza w sezonie pomidorowym :) Jej zalety są dwie : jest pyszna i szybka ;)Składniki:pomidory - około 5-6 :)puszka tuńczyka najlepiej w olejuocet balsamicznysólpieprzopcjonalnie szczypiorekTuńczyka odsączyć z oleju. Wrzucić do miski. Rozdrobnić. Pomidory pokroić w ósemki. Wrzucić do tuńczyka. Szczypior posiekać i dodać. Całość posolić i popieprzyć. Obficie skropić octem balsamicznym. Wymieszać. Smaczności :)