ßßß
Ta pasta bije rekord jeśli chodzi o małą liczbę składników i szybkość przygotowania. Jest bardzo smaczna- mogę zjeść całą porcję na raz- zagryzając razowcem albo marchewką. Zaraz po paście fasolowej (klik) to moja ulubiona pasta warzywna. Dobrze smakuje też z waflami ryżowymi czy z... chrupkami kukurydzianymi, na które można się natknąć w każdym zakamarku naszego mieszkania (moja córka pochłania je całymi workami, a przy okazji zostawia je wszędzie:P).Składniki:puszka zielonego groszku (odsączonego) lub szklanka mrożonegopół kostki sera typu fetaew. ulubiony olej do smaku (oliwa, olej z przyprawami)do posypania: szczypiorek, pieprzPrzygotowanie:1. Groszek, ser feta i ew. olej zmiksować na gładką lub lekko "grudkowatą" (zależy co kto lubi) pastę.2. Można posypać szczypiorkiem i grubo mielonym pieprzem.