Wykonanie

Ta pasta bije rekord jeśli chodzi o małą liczbę składników i szybkość przygotowania. Jest bardzo smaczna-
mogę zjeść całą porcję na raz- zagryzając razowcem albo
marchewką. Zaraz po paście fasolowej (klik) to moja ulubiona pasta warzywna. Dobrze smakuje też z
waflami ryżowymi czy z...
chrupkami kukurydzianymi, na które można się natknąć w każdym zakamarku naszego mieszkania (moja córka pochłania je całymi workami, a przy okazji zostawia je wszędzie:P).Składniki:puszka
zielonego groszku (odsączonego) lub szklanka mrożonegopół kostki
sera typu
fetaew. ulubiony
olej do smaku (
oliwa,
olej z
przyprawami)do posypania:
szczypiorek,
pieprzPrzygotowanie:1.
Groszek,
ser feta i ew.
olej zmiksować na gładką lub lekko "grudkowatą" (zależy co kto lubi) pastę.2. Można posypać
szczypiorkiem i grubo mielonym
pieprzem.