ßßß Cookit - przepis na PASTA Z ZIELONEGO GROSZKU I FETY

PASTA Z ZIELONEGO GROSZKU I FETY

nazwa

Wykonanie

Ta pasta bije rekord jeśli chodzi o małą liczbę składników i szybkość przygotowania. Jest bardzo smaczna- mogę zjeść całą porcję na raz- zagryzając razowcem albo marchewką. Zaraz po paście fasolowej (klik) to moja ulubiona pasta warzywna. Dobrze smakuje też z waflami ryżowymi czy z... chrupkami kukurydzianymi, na które można się natknąć w każdym zakamarku naszego mieszkania (moja córka pochłania je całymi workami, a przy okazji zostawia je wszędzie:P).
Składniki:
puszka zielonego groszku (odsączonego) lub szklanka mrożonego
pół kostki sera typu feta
ew. ulubiony olej do smaku (oliwa, olej z przyprawami)
do posypania: szczypiorek, pieprz
Przygotowanie:
1. Groszek, ser feta i ew. olej zmiksować na gładką lub lekko "grudkowatą" (zależy co kto lubi) pastę.
2. Można posypać szczypiorkiem i grubo mielonym pieprzem.
Źródło:http://melaniedziela.blogspot.com/2015/01/pasta-z-zielonego-groszku-i-fety.html