Wykonanie

Zupa pomidorowa to chyba jedna z najbardziej znanych zup :-) Każdy ma swój sposób na nią, ale często pomijamy jej nietypowe modyfikacje, w których zamiast
ryżu czy
makaronu królują inne dodatki. Właśnie taką wersję, z tymi innymi dodatkami chciałam Wam dziś zaproponować, tak dla odmiany, dla przełamania znanych schematów :-) Mam nadzieję, że będzie Wam smakowała w takim właśnie wydaniu, bo jak dla mnie to jest rewelacyjna, zaskakująco smaczna...SKŁADNIKI250 ml
przecieru pomidorowego1 łyżeczka pasty pomidorowej2 łyżki
śmietany 12 %500 ml dowolnego
bulionu lub
wody1 kulka
mozzarelli w zalewie1
awokadosól ziołowa,
pieprz,
vegetaewentualnie
szczypiorek
Wodę i przecier wlewamy do garnka i zagotowujemy.
Śmietanę łączymy z pastą, dolewamy kilka łyżek gorącej zupy, całość mieszamy aż składniki się połączą, a następnie przelewamy do garnka z zupą i doprowadzamy do wrzenia. Wyłączamy i doprawiamy
solą,
pieprzem i
vegetą.
Awokado kroimy w ćwiartki, a następnie każdą z nich w plasterki,
mozzarellę kroimy w kostkę.Zupę nalewamy do miseczek, dodajemy do niej
ser i
awokado, a jeśli lubicie możecie dodatkowo posypać ją posiekanym
szczypiorkiem (ewentualnie dodać drobny
makaron).