Wykonanie

Składniki:» około 200 ml
bulionu,» około 800 ml
wody,» 3-4 łyżki
koncentratu pomidorowego,» 2 łyżki kwaśnej
śmietany (około 50-75g),»
przyprawy:
sól (jedna łyżeczka),
pieprz (szczypta),
vegeta (pół łyżeczki).1. Doprowadzam
bulion do wrzenia, następnie dolewam
wodę i czekam również, aż zacznie wrzeć.

2. Do gotującej się
wody z
bulionem dodaję 3-4 łyżeczki
koncentratu pomidorowego, a następnie dodaję
przyprawy.

3. W kubeczku hartuję
śmietanę kilkoma łyżkami zupy i mieszam do momentu uzyskania jednolitej konsystencji.

4. Gdy zupa zacznie wrzeć dodaję
śmietanę i gdy wszystko się zacznie znów gotować zestawiam zupę z kuchenki.

Zupę
pomidorową można podawać z
makaronem,
ryżem, kluskami lanymi lub grzankami. Czasami dodaję do zupy
natkę pietruszki oraz
koperek.Smacznego!