Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Mini babeczki na
jogurciePrzepyszny pasztet z
marchewką »
Czekoladowe słodkości, pyszne kajmakowe rarytasy. Nie można sobie wyobrazić smaku, trzeba je zrobić i skosztować czego polecam wam naprawdę ochoczo .Składniki:
mąka pszenna 2 szklanki
masło 200 g
jajka 3 szt
ksylitol pół szklanki
czekolada rozpuszczona ciemna 150 gbłonnik
kakaowy 1 łyżka (
kakao)kajmak 200 g
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
soda 1/2 łyżeczkiWykonanie:Do misy wsypujemy przesianą
mąkę z
proszkiem do pieczenia i
sodą, wsypujemy
ksylitol i błonnik
kakaowy, mieszamy. Wbijamy
jaja i dodajemy do składników. Rozpuszczamy
masło i studzimy, dodajemy do składników suchych.
Czekoladę rozpuszczamy i dodajemy do niej kajmak, przekładamy do reszty składników. Mieszamy
łopatką i łyżką nakładamy do papilotek. Pieczemy 25 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu i wystudzeniu możemy posypać
cukrem pudrem.



piątek, 22 kwietnia 2016, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter