Wolne gotowanie sprawia, że cały aromat warzyw i przypraw pozostaje w garnku, a pozostały płyn nadaje miękkości kaszy kuskus.Mix przypraw najlepszy do tej potrawy to Ras el Hanout.Polecam to danie z sałatką marokańska.Polecam również oczywiście podróż do Maroka!Składniki:cukiniaczerwona cebulafasolka szparagowa2 marchewki2 pomidorycieciorka ugotowana lub z puszki2 ziemniaki4 łyżki oliwyząbek czosnkuprzyprawa arabskaSólKuskusOliwaSólPrzepis:Cebulę i pomidory pokrój na talarki.Cukinię i marchewkę przekrój na pół, potem wzdłuż i na trzy części, tak aby powstały grube paski.Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.Głęboką patelnię lub tagine wysmaruj oliwą.Ułóż kolejno: cebulę, ziemniaki, marchew, fasolkę.Zalej kubkiemwody z przyprawami.Przykryj. Duś na małym ogniu 30 minut.Dodaj resztę warzyw.Duś na bardzo małym ogniu do całkowitego zmięknięcia.Przygotuj kuskus. Rozmieszaj go dokładnie z łyżką oliwy i solą tak by pokryć oliwą wszystkie ziarenka.Zalej wrzątkiem w proporcji 1:1. Poczekaj 5 minut.Jeśli przygotowujesz większe ilości kuskusu dodaj odrobinę mniej wody.I gotowe!Polecam bardzo film "Hair: i "The Wall" Pink Floydów jeśli masz ochotę na Musical :)