Wykonanie
Nie nazwałabym tego przepisem. To po prostu kilka produktów, które razem tworzą coś bajecznego. Miałam okazję spróbować takie właśnie naleśniki, podczas jarmarków świątecznych w Berlinie. Niby nic specjalnego. I nie wiem czy to przez atmosferę jarmarków, czy przez to że byłam głodna, ale to były jedne z lepszych naleśników jakie
jadłam. I trudno mi powiedzieć czy są lepsze na obiad, na przekąskę czy szybką kolację. Są
banalne i kiedy zrobiłam je w domu były równie pyszne.Wiem, że każdy ma swój przepis na naleśniki, ale na wszelki wypadek podałam.

Składniki:Na ciasto:ok 150 g
mąki1
jajkook 250 ml
mlekaNadzienie:1-2 opakowania
serka pleśniowego naturalnegoszklanka
suszonej żurawiny lub drzem
żurawinowyWykonanie:Z podanych składników na ciasto zrób naleśniki. Jeśli ciasto będzie zbyt gęste dodaj więcej
mleka. Możesz dodać także odrobinę
wody. W przypadku zbyt rzadkiego ciasta dodaj
mąki. Niestety tutaj trzeba być elastycznym:)
Ser pokrój w paski.
Suszoną żurawinę zalej wrzątkiem i odstaw na chwilę. Jeśli używasz
dżemu masz ułatwione zadanie i nie musisz tego robić. Zmiksuj
żurawinę z odrobiną
wody w której się moczyła. Wylewaj na rozgrzaną patelnię porcje ciasta naleśnikowego. Po przewróceniu ich na drugą stronę wykładaj na nie kilka plasterków
sera. Zmniejsz ogień i przykryj przykrywką aż
ser się zacznie rozpuszczać. Posmaruj
żurawiną i złóż. Zjedz natychmiast po przygotowaniu.Smacznego!