ßßß Cookit - przepis na Mini naleśniki z kiełbasą

Mini naleśniki z kiełbasą

nazwa

Składniki

Wykonanie

PRZEPIS AUTORSKI
Tę przekąskę robi mój mąż
Nauczył się w rodzinnym domu
Naprawdę ją lubię. Ja robię ciasto naleśnikowe, kroję kiełbaskę, a Jacek smaży
Ciasto naleśnikowe:
400 ml mleka
2 jajka
około 1,5 szklanki mąki
+ 1 kiełbasa – najlepiej taka „prosto od chłopa” (my mamy zawsze zapas od mojej teściowej)
Ciasto naleśnikowe musi być trochę bardziej gęste niż normalnie, aby trzymało się na plasterku kiełbaski
Kiełbasę kroimy skośnie w cienkie długie plasterki. Pokrojoną wrzucamy do ciasta naleśnikowego. Wyławiamy dużą łyżką po plasterku z niewielką dodatkową ilością ciasta i smażymy jak placuszki na patelni z małą ilością oliwy z oliwek. Najlepiej smakują z ketchupem. Mówię Wam – mniam! Na zimno też są dobre i można je zabrać następnego dnia na lunch do pracy
Jutro przychodzą do nas znajomi, każda gospodyni przyniesie jakąś swoją potrawę, więc w niedzielę na pewno zdam Wam relację z pierwszej i zarazem ostatniej imprezy tego karnawału! Lepiej późno niż wcale
Źródło:http://mopswkuchni.net/2011/03/04/mini-nalesniki-z-kielbasa