ßßß
Składniki:Na ciasto:ok 150 g mąki1 jajkook 250 ml mlekaNadzienie:1-2 opakowania serka pleśniowego naturalnegoszklanka suszonej żurawiny lub drzem żurawinowyWykonanie:Z podanych składników na ciasto zrób naleśniki. Jeśli ciasto będzie zbyt gęste dodaj więcej mleka. Możesz dodać także odrobinę wody. W przypadku zbyt rzadkiego ciasta dodaj mąki. Niestety tutaj trzeba być elastycznym:) Ser pokrój w paski. Suszoną żurawinę zalej wrzątkiem i odstaw na chwilę. Jeśli używsz dżemu masz ułatwione zadanie i nie musisz tego robić. Zmiksuj żurawinę z odrobiną wody w której się moczyła. Wylewaj na rozgrzaną patelnię porcje ciasta naleśnikowego. Po przewróceniu ich na drugą stronę wykładaj na nie kilka plasterków sera. Zmniejsz ogień i przykryj przykrywką aż ser się zacznie rozpuszczać. Posmaruj żurawiną i złóż. Zjedz natychmiast po przygotowaniu.Smacznego!