Wykonanie

Dziś pomysł na prosty i prawie szybki obiad, moja ulubiona makaronowa wariacja.
Makaron wygląda jak glutenowy, ale to jest
makaron bezglutenowy firmy Gallo i zawiera w składzie
mąkę ryżową i quinoa. Niestety, w czasie mieszania się rozpada, ale to nie szkodzi :-)Serdecznie polecam :-)* * *Składniki (proporcje dla 4-5 osób, powstaje niezły gar tej potrawy):1
cebulaok. 8 sztuk
pieczarek1 puszka
kukurydzygarść
oliwek (używam paczuszki
oliwek z Lidla)1/2
brokułu2 puszki
pomidorówoliwa,
masłosól,
pieprz,
bazylia,
oregano300 g
makaronu bezglutenowegogarść
pomidorków koktajlowych do dekoracji
ser parmezan do posypaniaWykonanie:

1. Na
oliwie z łyżką
masła smażymy
cebulę pokrojoną w pół-talarki oraz sypiemy
oregano.

2. Następnie dodajemy pokrojone w plasterki
pieczarki, sypiemy trochę
soli,
pieprzu i
oregano.

3. Gdy
pieczarki się trochę przysmażą to dodajemy
kukurydzę.

4. Następnie dodajemy pokrojone w plasterki
oliwki oraz dwie puszki
pomidorów.
Pomidory nie wrzucam prosto z puszki do garnka. Najpierw przelewam je do talerza i usuwam wszelkie niedoskonałości.Sypiemy
bazylię i ewentualnie jeszcze
soli,
pieprzu i
oregano. Mieszamy.

5. W międzyczasie gotujemy
makaron jak zwykle. Pół
brokułu dzielimy na cząstki i blanszujemy, następnie dodajemy do naszego sosu.

6. Na końcu dodajemy ugotowany
makaron, mieszamy i gotowe.
Makaron niestety rozpadnie się, ale to nie szkodzi. I tak danie jest pyszne. Podajemy posypane
parmezanem i przyozdobione
pomidorkami koktajlowymi przekrojonymi na pół.

