ßßß

Składniki:50g zmielonych migdałów50g drobno posiekanych nerkowców50g bezsmakowej (lub waniliowej) odżywki białkowej (można dać mleko w proszku)1 dojrzały banan1 łyżka miodu50g naturalnego kakao2 łyżki oleju kokosowego1 łyżeczka esencji waniliowejdodatkowo kakao pomieszane z odrobiną chili i cynamonu bądź wiórki kokosoweJeżeli macie dobry blender to wszystkie składniki tam wchodzą i mieszacie aż powstanie duża kula.Ja nie mam takich dobrych wynalazków jeszcze więc było tak.Wszystkie suche składniki wędrują do miski. Banana rozgniatam widelcem, mieszam z miodem, rozpuszczonym olejem kokosowym, esencją waniliową. Następnie łączę suche z mokrymi i mieszam łyżką aż całość się połączy.Mieszanka może być nieco kleista więc można odstawić do lodówki na 30 minut a następnie formułować małe kulki. Przygotowane kulki obtaczamy w ulubionej posypce.Mi bardzo smakowały te z kakao i chili:).Gotowe czekoladki przechowujemy w lodówce, u mnie przetrwały 4 dni.
Smacznego...