Wykonanie

Kwiecień w naszej rodzinie obfituje w imprezy.Każdy coś obchodzi, jak nie urodziny to imieniny - w
sumie 5 okazji mamy do świętowania:-)Kiedy mieszkałam w akademiku, na takie okazje najlepiej sprawdzały się sałatki, do których i teraz często wracam.Bo to wcześniej można przygotować, mało pracochłonne i niewątpliwie smaczne:-)

Składniki:1 puszka
tuńczyka w sosie własnym,1 puszka
kukurydzy,100 g
sera twardego żółtego,1
czerwona cebula,pół pęczka
szczypiorku,
sól,
pieprz,2 łyżki
majonezu (można dodać wymieszany z
jogurtem naturalnym),1 łyżeczka ostrej
musztardy.Przygotowanie:Odsączyć z zalewy
tuńczyka i
kukurydzę.
Cebulę pokroić w malutką kosteczkę, posiekać
szczypiorek,
ser zetrzeć na tarce jarzynowej. Wymieszać wszystkie składniki i doprawić.