ßßß
Kwiecień w naszej rodzinie obfituje w imprezy.Każdy coś obchodzi, jak nie urodziny to imieniny - w sumie 5 okazji mamy do świętowania:-)Kiedy mieszkałam w akademiku, na takie okazje najlepiej sprawdzały się sałatki, do których i teraz często wracam.Bo to wcześniej można przygotować, mało pracochłonne i niewątpliwie smaczne:-)
Składniki:1 puszka tuńczyka w sosie własnym,1 puszka kukurydzy,100 g sera twardego żółtego,1 czerwona cebula,pół pęczka szczypiorku,sól, pieprz,2 łyżki majonezu (można dodać wymieszany z jogurtem naturalnym),1 łyżeczka ostrej musztardy.Przygotowanie:Odsączyć z zalewy tuńczyka i kukurydzę. Cebulę pokroić w malutką kosteczkę, posiekać szczypiorek, ser zetrzeć na tarce jarzynowej. Wymieszać wszystkie składniki i doprawić.