ßßß
Wczoraj miałam ochotę na zrobienie dodatku z fasolki szparagowej. a że nie lubię samej fasolki mrożonej /uwielbiam tylko świeżą z mojego ogródka/ugotowanej i polanej masłem z bułką tartą .zrobiłam ją z mieszanką warzywną..I wiecie co wyszła o wiele smaczniejsza....Można stosować jako dodatek do mięs.drobiu .ryb..jak również do samych frytek.Składniki :1 opakowanie fasolki szparagowej/mrożonki/1/2 opakowania z marchewką .pietruszką i porą1/4 kostki masła1 łyżka bułki tartejsól\szczypta cukruWykonanie :Fasolkę wraz z mieszanką warzywną zalewamy wodą ze szczyptą cukru .solimy i gotujemy do miękkości ..odcedzamy..masło przetapiamy .dodajemy bułkę tartą .chwilę przesmażamy..zalewamy nią warzywa .delikatnie mieszając..Smacznego ..Powiązany przepis:skórka pomarańczowa kandyzowanaschabowy pod pierzynkąWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyciasto marchwiowe z krememsałatka chrzanowapstrąg smażony marynowanyAKTUALNOŚCIALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIICIASTADANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z KARKÓWKIDESERYKREMYNAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKIRYBY / OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStronyCIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY STOLEWspółpracaPopularne przepisyzapiekanka z ryżem, kurczakiemchałwowiec bez pieczeniaMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy