Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Czekoladowy deser z ...Top 10 lutego. ... »Dziś zapraszam Was na rozkosznie
orzechowe słodkości. Na weekend wraz z moją córeczką upiekłyśmy wspaniałe, wilgotne babeczki nadziane masą
orzechową. Zachęcam Was do spróbowania. Po prostu rozkosz dla podniebienia. Takie babeczki możecie również przygotować na wielkanocny stół, nie sprawią Wam kłopotów, a zachwycą każdego
orzechowego łasucha.


Składniki: (na 12 sztuk)1/2 szklanki
cukru2 łyżeczki
cukru wanilinowego2 łyżeczki
proszku do pieczenia12 łyżeczek (z górką) masy orzechowej z kawałkami
orzechów Helio1 3/4 szklanki
mąki pszennej2 łyżki ciemnego
kakao (do wypieków)1 szklanka
mleka1/3 szklanki
oleju1
jajkocukier puder do oprószenia
orzechy włoskie HelioPrzygotowanie:Do miski wsypujemy
mąkę pszenną,
cukier,
kakao,
proszek do pieczenia i
cukier wanilinowy. Całość mieszamy drewnianą łyżką.Do drugiej miski wlewamy
mleko, wbijamy
jajko i dokładnie mieszamy do połączenia składników. Następnie dodajemy
olej, znów mieszamy.Do miski z suchymi składnikami przelewamy mokre. Całość mieszamy do połączenia składników.Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Do każdej papilotki nakładamy po 1 łyżce ciasta
kakaowego. Następnie nakładamy czubatą łyżeczkę masy orzechowej z kawałkami
orzechów, całość przykrywamy
ciastem kakaowym (około 3/4 łyżki).Blaszkę z babeczkami przekładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na środkowy poziom. Babeczki pieczemy około 20 minut.Babeczki wyciągamy z piekarnika i zostawiamy do przestudzenia. Następnie oprószamy je
cukrem pudrem i na wierzch każdej układamy kawałek łuskanego
orzecha włoskiego. Podajemy.

Moje babeczki upiekłam i podałam w uroczych papilotkach od PapilArt .Smacznego* przepis i pomysł własnyPrzepis dodaję do wspólnej, wirtualnej zabawy blogerów - "Ciasto na niedzielę". Tym razem wszyscy dzielimy się z
Wami swoimi pomysłami na "Świąteczne wypieki" . Wraz ze mną w zabawie brały udział znakomite blogerki: Joanna G., Joanna D., Aneta P., Bożena M.,Joanna S., Dorota O., Małgorzata K., Dorota K.sobota, 12 marca 2016, matleenpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »KomentarzeOstatnie wpisyPieczona owsianka z ...
WYNIKI KONKURSU! - WYGRAJ ...Serniczek chia na jagodach z ...Najprostsza surówka obiadowa ...Delikatne placuszki z ...Ciasto z
jabłkami najeżone ...
Jagodowe serniczki na ...Grillowana tortilla z ...Bardzo pomarańczowa babka z ...Wiosenne kanapki z lekką ...


Słodkie okruszkiSPIS TREŚCI (OBRAZKOWY)Proszę o cierpliwość. Spis (treści) w fazie przygotowań. Inna nawigacja po blogu - wróć na stronę główną -> Wybierz kategorie, która Cię interesuje

Kontakt:
[email protected] [email protected] Nawiązanie współpracyBędzie mi niezmiernie miło, jeśli zostawisz po sobie jakiś ślad w postaci komentarza.Prawa autorskieTreści i zdjęcia zawarte na tym blogu są moją własnością. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części bez mojej zgody i
wiedzy stanowi naruszenie praw autorskich, majątkowych i osobistych. Podstawa prawna Dz.U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz.U. 94 nr 43 poz. 170.Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:

Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Zapraszam na InstagramOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Słodkie okruszki.Pisz blog