ßßß
Cookit - przepis na Żeberka pieczone w sosie miodowo-balsamicznym
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Żeberka pieczone w sosie miodowo-balsamicznym
Składniki
Miód
Ocet balsamiczny
Olej
Sos sojowy
Sól
Woda
Ziele angielskie
Liść laurowy
Żeberka
Sos chilli ostry
Wykonanie
Żeberka
długo duszone w sosie
miodowo
-balsamicznym są bardzo miękkie i aromatyczne. Możemy przygotować je w weekend, a
potem
w tygodniu jedynie odgrzewać na szybki obiad po pracy. Polecam ;) .Składniki:2 kg
żeberek
kilka ziaren
ziela angielskiego
2
liście laurowe
woda
2 łyżki
miodu
9 łyżek
sosu sojowego
2 łyżki
oleju
z pestek dyni4 łyżki
octu balsamicznego
kilka kropel
sosu chilli ostrego
sól
Żeberka
porcjujemy na małe kawałki, solimy i
pieprzymy
. Obsmażamy na dość mocnym ogniu i przekładamy do naczynia żaroodpornego.Marynata- w misce łączymy ze sobą
miód
,
sos sojowy
, sos
chilli
,
ocet balsamiczny
oraz
olej
z pestek dyni.
Żeberka
zalewamy marynatą. Podlewamy odrobiną
wody
. Dodajemy
liście laurowe
,
ziele angielskie
. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i dusimy aż
żeberka
będą miękkie . ok. 2 godzin
Źródło:
http://fully-flavoured.blogspot.com/2016/03/zeberka-pieczone-w-sosie-miodowo.html
Przepisy powiązane
Cud - miód, czyli papryki zamknięte w słoiki...
Ogórki z miodem
Pieczarki marynowane w occie
Skrzydełka w sosie sojowym
Żeberka miodowo-pomidorowe
Składniki powiązane (0)