Składniki:· 500 g mięsa mielonego z łopatki· pół szklanki kaszy jaglanej + szklanka wody· 1 cebula· 2 jajka· sól· pieprz· ząbek czosnku· olejkokosowy do smażenia· pęczek szczypiorkuKaszę płuczemy zimną wodą. Gotujemy wszklance wody do miękkości na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. Cebulkę kroimy w drobną kostką, złocimy na dobrze rozgrzanym oleju koksowym, dodając pod koniec drobno posiekany czosnek. Dodajemy do zmielonego mięsa. Do masy mięsnej dodajemy ugotowaną kaszę jaglaną, jajka, drobno posiekany szczypiorek, doprawiamy solą i pieprzem. Dłonią wyrabiamy na jednolitą masę. Przekładamy do keksówki. Pieczemy ok. 60 minut, temp. 180 stopni.Szeroki wybór superfood można znaleźć w sklepie internetowym: www.sklepagnex.pl